Selecteer een pagina

Spreek je doelgroep aan met SEO, niet Google!

30 juli 2019

Je hebt enorm je best gedaan op een goede webtekst voor je blog, maar niemand leest hem. Je krijgt standaard een paar likes van goede vrienden, maar daar blijft het bij dan ook bij. Klinkt dit herkenbaar? Een pakkende SEO webtekst spreekt je doelgroep aan, niet Google! Hoe dat dan weer zit? Dat leggen we je graag uit in dit artikel.

Stem een SEO-titel af op de doelgroep

Je kunt tegenwoordig bij veel websites een aparte SEO titel opgeven per webtekst. Een goede SEO-titel begint met het belangrijkste zoekwoord waarmee je gevonden wilt worden. Verderop in dit artikel vertellen we meer over zoekwoord-analyse. Een pakkende SEO-titel is net zo belangrijk als een waardevolle tekst. Wanneer de doelgroep niet klikt op de titel in Google; geen lezers. 

Doelgroep is koning  

Wanneer je aan de slag gaat met het schrijven van content en SEO webteksten, is het belangrijk dat je deze afstemd op de doelgroep. Natuurlijk is SEO belangrijk, webteksten en SEO kunnen niet zonder elkaar. Als jouw webteksten vindbaar zijn in Google, maar bezoekers niet aanzet tot actie; weinig resultaat. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Wanneer je teksten afgestemd zijn op de doelgroep, maar niet gevonden worden in Google; weinig resultaat. Het is dus in de eerste plaats belangrijk dat je een pakkende webtekst of blog afstemd op je doelgroep.

Zoekwoord-analyse

Bevat jouw website of pagina de juiste zoekwoorden? Om hoger te komen in Google is het belangrijk dat je een zoekwoord-analyse uitvoert. Met het uitvoeren van een zoek-woord analyse achterhaal je de termen waar je doelgroep op zoekt. Wanneer je weet waar de doelgroep op zoekt kun je de SEO webteksten hierop aanpassen. In de meeste gevallen zoeken online bezoeker op 2-3 zoekwoorden. Kies daarom 1 belangrijke zoekterm, aangevuld met 2-3 zoektermen die in het verlengde daarvan liggen. Bijvoorbeeld content laten schrijven door WeCreateContent voor een betere vindbaarheid in Google.

Moeite met het uitvoeren van een zoekwoord -analyse? Dan kun je een zoekwoord-analyse laten uitvoeren door een online-marketing specialist, bijvoorbeeld Nerox.

Leesbaarheid

Wanneer je aan de slag gaat met het schrijven van SEO webteksten is het belangrijk dat deze makkelijk leesbaar is voor de doelgroep. Je kunt gaan strooien met allemaal moeilijke woorden en vaktermen, maar de kans dat lezers snel afhaken is groot. Wanneer jouw SEO tekst makkelijk te lezen is blijft de bezoeker langer op je website. Wanneer bezoekers langere tijd doorbrengen op je website heeft dit ook een positief effect op je ranking in Google.

Heb je een WordPress website? Dan kun je de leesbaarheid van je SEO-tekst gemakkelijk controleren met de plugin van Yoast.

Hulp nodig?

Een pakkende SEO webtekst of content laten schrijven door WeCreateContent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier. Met klantgerichte SEO teksten zorgen we er samen voor dat jouw website goed gevonden wordt door de doelgroep. Samen gaan we voor het maximale, namelijk; meer klanten halen uit je website.

Neem vrijblijvend contact op

Zichtbaar worden is de eerste stap, zichtbaar blijven is nog veel belangrijker! Door het creëren van unieke content zorg ik ervoor dat bedrijven top of mind blijven bij de doelgroep zodat onze klanten zich kunnen focussen op bijvoorbeeld het binnenhalen van nieuwe klanten of genereren van nieuwe omzet bij bestaande klanten. 

Wesley Jacobs

Founder WeCreateContent.

2 + 9 =