Selecteer een pagina

Content delen tijdens je vakantie | 3 vakantietips

19 juli 2019

Je gaat binnenkort op vakantie en denkt bij jezelf: Hoe ga ik content delen tijdens mijn afwezigheid? De meeste bedrijven kiezen ervoor om contentmarketing tijdelijk een lagere prioriteit te geven. Tijdens je welverdiende vakantie wil je allemaal leuke dingen doen en daar horen werkgerelateerde zaken even niet bij. Zonde, want je loopt het risico om vaste volgers kwijt te raken. In deze blog een 3 tips waarbij content delen tijdens je vakantie gewoon door kan gaan zonder zelf aanwezig te zijn.

#1 Vooruit werken

Het klinkt als het intrappen van een open deur, maar werk vooruit. Om echt los te komen van je werk wil je niet nadenken die een blog die je nog moet schrijven. Waarschijnlijk blog je maximaal één keer per week. Een vakantie van 2-3 weken boek je vaak enkele weken/maanden van tevoren, dus genoeg tijd om vooruit te werken. De meeste websites hebben de mogelijkheid om vooraf aan te geven op welke datum en tijd deze gepubliceerd moeten worden. Zo kun je heerlijk vakantie vieren en content delen tegelijk, zonder je laptop te openen. Natuurlijk kun je de content ook vooraf door WeCreateContent laten schrijven.

#2 Content delen met behulp van software

Tijdens je afwezigheid is het belangrijk dat content delen via de social media kanalen gewoon doorgaat. Kijk wanneer je op het strand ligt eens om je heen. Bijna iedere vakantieganger heeft een smartphone in zijn hand om content te bekijken. De vakantieperiode is dus zeer geschikt om op de radar te komen van de doelgroep. Gelukkig zijn er een aantal gratis tools om vooraf content in te plannen en te delen tijdens je afwezigheid. Mogelijke voorbeelden zijn Hootsuite en het Nederlandse COOSTO.

#3 Kies luchtige thema’s

Je bent niet de enige die geniet van een welverdiende vakantie, jouw lezers waarschijnlijk ook. Zorg er dus voor dat je blogs en content publiceert die niet al te moeilijk zijn om te lezen. Natuurlijk moet de inhoud interessant genoeg om ervoor te zorgen dat je volgers ook na de vakantieperiode weer terugkomen. Korte blogs met tips werken tijdens de vakantieperiode het beste. Deze informatie is makkelijk te verwerken en de kans is groot dat je volgers na hun vakantie de blog er nog eens bijpakken om met de tips aan de slag te gaan.

#SUPERTIP! Maak notities op je smartphone

Wanneer je op vakantie bent wil je natuurlijk genieten van de zon, de zee, familie en vrienden. Omdat je even niet met werk bezig bent is de kans groot dat je opeens inspiratie hebt voor het maken van content. Klap niet direct je laptop open om hier gehoor aan te geven, maar maak korte aantekenen op je smartphone. Het maken van aantekeningen maakt direct je hoofd weer leeg, omdat je het niet hoeft te onthouden. Zo kun je pas echt genieten van je welverdiende vakantie!

Alvast een fijne vakantie!

Ga je binnenkort op vakantie? Dan wensen wij je alvast een hele fijne vakantie! Hopelijk helpen bovenstaande tips om straks echt te ontspannen op vakantie zodat je vol energie terugkeert op het werk. Bovenstaande tips als nuttig ervaren? Dan willen wij je vragen deze link te delen, zodat ook wij tijdens de vakantieperiode op de radar komen van andere contentmakers.

Een blog, content laten schrijven of maken door ons? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Neem vrijblijvend contact op
Zichtbaar worden is de eerste stap, zichtbaar blijven is nog veel belangrijker! Door het creëren van unieke content zorg ik ervoor dat bedrijven top of mind blijven bij de doelgroep zodat onze klanten zich kunnen focussen op bijvoorbeeld het binnenhalen van nieuwe klanten of genereren van nieuwe omzet bij bestaande klanten.  Wesley Jacobs

Founder WeCreateContent.

1 + 10 =