Selecteer een pagina

Meer bezoekers op je website? Begin met bloggen!

15 juli 2019

Hoe je meer bezoekers op je website krijgt? Begin vandaag nog met bloggen! Regelmatig horen wij dat bloggen veel tijd kost en het te weinig oplevert. Onzin, want zeg nu zelf; je bent op dit moment ook nieuwsgierig geworden naar deze blog na het lezen van de titel? Bloggen inspireert je doelgroep en je kunt je onderscheiden van concurrenten. Het resultaat? Een hogere ranking in Google, meer bezoekers, meer naamsbekendheid en meer klanten. Meer weten over bloggen als bedrijf? In deze blog gaan vertellen we je graag meer over perfect bloggen (5 minuten leestijd).

De perfecte blog bestaat niet!

Heb je weleens een blog geopend waarvan je dacht; jeetje wat een stuk tekst šŸ˜± om vervolgens de pagina weg te klikken? Juist daar begint het al. Veel bedrijven die beginnen met bloggen zijn veel te kritisch op de inhoud en details. Het wordt dan al snel een lang verhaal met veel vakinhoudelijke termen en details.
Bij bloggen is het belangrijk dat je op een laagdrempelige manier (in Jip & Janneke taal) je verhaal overbrengt. Hou het simpel, dan blijft het verhaal in je blog beter hangen. Wees niet te kritisch en hou in gedachte dat de perfecte blog niet bestaat. Het gaat er immers om dat je blog antwoord geeft op vragen van je doelgroep.

De voordelen van bloggen

Wanneer je met bloggen antwoord geeft op vragen van je doelgroep word je eerder gevonden in Google. Het delen van blog zorgt voor meer bekendheid. Naast meer bekendheid leidt bloggen tot een hogere ranking in Google waardoor je meer bezoekers krijgt op je website. Meer bezoekers zorgen voor meer leads en uiteindelijk klanten. Direct resultaat? Hoe anderen ook beweren dat je direct resultaat ziet, online zichtbaar worden door bloggen kost tijd.

Het optimaal verspreiden van blogs

Wanneer je een killerblog geschreven hebt wil je natuurlijk ook dat je blog gelezen wordt door de doelgroep. Zorg ervoor dat je makkelijk te delen is door bezoeker zodat deze verder verspreidt kan worden richting andere geĆÆnteresseerden. Bloggen is niet alleen interessant voor je volgers, maar ook geweldige content voor de nieuwsbrief of social media kanalen. Zo blijf je top-of-mind tot het moment daar is, en klanten je nodig hebben om zaken te doen.

Zelf bloggen of uitbesteden?

Iedereen kan bloggen. Natuurlijk is de ene blog leuker dan de ander om te lezen. Helemaal niet erg, een blog hoeft niet perfect te zijn als je er maar voor zorgt dat de blog aansluit bij de informatiebehoefte van je doelgroep. Kun je niemand binnen het bedrijf vinden om te bloggen? Of heb je er echt geen tijd voor? Besteed het bloggen dan uit aan ons. Wij schrijven graag blogs die inspireren en activeren in de schrijf- en huisstijl van jouw bedrijf.

Heb je nog geen blogpagina? Dan kun je bijvoorbeeld contact opnemen met onze partner Nerox om deze aan je website toe te laten voegen. Na het aanmaken van een blogpagina en een vaste lay-out is het maken van een vindbare killerblog in Google heel makkelijk.

Bedankt weer voor het lezenšŸ‘Œ

Bedankt voor de tijd die je hebt genomen om dit artikel te lezen. Een blog of content laten schrijven of maken door ons? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier. Natuurlijk mag je ook contact met ons opnemen bij overige vragen of opmerkingen.

Neem vrijblijvend contact op
Zichtbaar worden is de eerste stap, zichtbaar blijven is nog veel belangrijker! Door het creĆ«ren van unieke content zorg ik ervoor dat bedrijven top of mind blijven bij de doelgroep zodat onze klanten zich kunnen focussen op bijvoorbeeld het binnenhalen van nieuwe klanten of genereren van nieuwe omzet bij bestaande klanten.Ā  Wesley Jacobs

Founder WeCreateContent.

15 + 5 =